Posted on

Goud Award voor Tokina Opera 16-28mm f/2.8 FF

Prachtige kleurweergave door een veelzijdig objectief. Zo luidt de kop boven de review van de Tokina Opera 16-28mm f/2.8 FF in Digifoto Pro 3.2019.

‘Voor iemand die op zoek is naar een lichtsterke 16-28mm is de Tokina Opera 16-28mm f/2.8 FF een uitstekende optie, aldus de conclusie van Digifoto Pro. ‘Het objectief biedt ontzettend veel waarde voor de relatief lage prijs en levert haarscherpe, kleurrijke beelden op. Het schakelen tussen handmatige en autofocus doe je gemakkelijk zonder te kijken en ook prettig is de kleine minimale scherpstelafstand.’

De rapportcijfers die Digifoto Pro dit objectief geeft, laten aan duidelijkheid ook niets te wensen over; een 8 voor beeldkwaliteit, een 9 voor bediening, een 8 voor behuizing en een 9 voor prijs/kwaliteit. Het eindresultaat voor de Tokina Opera 16-28mm f/2.8 FF? Een gouden award.   

De Tokina Opera 16-28mm f/2.8 levert haarscherpe, kleurrijke beelden op

Digifoto Pro 3.2019

De hele review lees je in Digifoto Pro 3.2019. Deze is hier te bestellen.  

Tipa World Awards

Eerder dit jaar viel dit objectief ook al in de prijzen tijdens de TIPA World Awards 2019. De Tokina Opera 16-28mm f/2.8 FF won de award in de categorie Best DSLR wide angle zoom lens.

Lees hier meer over de Tokina Opera 16-28mm f/2.8 FF.  

Over de Opera lijn

De Tokina Opera lijn vertegenwoordigt een reeks volgende generatie premium full-frame objectieven voor high-end DSLR-camera’s. De nieuwe serie past perfect bij recente hoge resolutie full-frame DSLR-camera’s die optische ontwerpen van de hoogste kwaliteit vereisen. Gebouwd op het bekroonde erfgoed van de AT-X-lijn van Tokina, biedt de nieuwe Opera serie een steeds groter wordende, premium lijn van full-frame objectieven die voldoen aan de hoge, groeiende eisen van krachtige DSLR-camera’s.

In onze moderne maatschappij wordt het woord ‘opera’ vaak gebruikt om toneelwerken aan te duiden die drama, muziek en dans combineren. In het Italiaans betekent het werk of kunstwerk. Tokina koos de naam Opera voor haar nieuwe premium full-frame DSLR-objectiefserie met het idee dat het de fotograaf helpt bij het creëren van echte “kunstwerken”.

Lees ook: Praktijktest Tokina Opera 16-28mm f/2.8 FF

Related news