Posted on

Sirui ambassadeur Daan Oude Elferink aan het werk

Fotograaf en Sirui ambassadeur Daan Oude Elferink reist de hele wereld over op zoek naar de schoonheid van verval, the beauty of decay. Om deze schoonheid vast te leggen, gaat hij verboden plekken niet uit de weg. In de bijgevoegde video krijg je een mooie inkijk in het werk en in de werkwijze van Daan. Dit mag je niet missen.

‘Verval laat de verbeelding spreken’, vertelt Daan over zijn passie. ‘Je staat versteld als je ziet wat mensen achterlaten. Villa’s, nog volledig ingericht, maar alles verborgen onder het stof, theaters en danszalen waar mensen lang geleden heen gingen voor hun plezier en vermaak en kastelen waar het familie-fotoalbum nog onder het stof in de kast staat. Herinneringen van wat ooit was. Hoe leefden deze mensen? Waarom is het verlaten? Wat is er allemaal gebeurd?’  

‘In de loop der tijd is de natuur het weer aan het overnemen en binnen vergaat alles met het verstrijken van de jaren’, vervolgt Daan. ‘Waar je in eerste instantie een puinhoop ziet en de stank van schimmels en verval overheersend is, kun je, als je met andere ogen kijkt, een adembenemende schoonheid vinden tussen deze vergane glorie.’

Met zijn werk neemt Daan je graag mee naar de wereld achter de bordjes ‘verboden toegang’ en achter dichtgetimmerde ramen en deuren.

Daan werkt met de RX serie van Sirui waaronder de Reporter RX-4213.

Featured image: Copyright Daan Oude Elferink