Posted on

Bezoek TSE Imaging tijdens Fotofair 2019

De vijfde editie van de Fotofair, het grootste foto- en video evenement van de Benelux, staat weer voor de deur. Dit feest voor foto- en videografen vindt plaats op 25 en 26 mei bij Safaripark de Beekse Bergen. Natuurlijk is TSE Imaging ook weer van de partij.

TSE Imaging staat op de Fotofair voor je klaar met onder andere de Hoya filtertester, de Hoya Optical Testing Facility (HOTFA). Met deze filtertester worden filters onderzocht op onderscheidende eigenschappen zoals de sterkte, de resolutie en de transmissie van het licht.

In het ideale geval wordt de resolutie van een objectief niet minder als je een filter gebruikt. De praktijk laat echter nog wel eens wat anders zien. Hoe weet je nu zeker dat de filters die jij zelf gebruikt of wilt aanschaffen de resolutie van een objectief zo goed mogelijk in stand houden?

Uit onze test blijkt meer dan eens dat de optische eigenschappen van resin/kunsthars filters verre van optimaal zijn. Het zal je dan ook niet verbazen dat TSE Imaging alleen (Hoya en Sirui) filters van het best denkbare optische glas levert.  

Heb jij de juiste filters in jouw tas of op het oog?
Test het bij TSE Imaging tijdens de Fotofair  

Naast resolutie controleert de HOTFA ook het percentage licht dat een filter doorlaat. Ook wordt met een spectrometer de kleurweergave van een filter getest. Van een UV-filter verlang je bijvoorbeeld dat het ultraviolette weg filtert terwijl je het blauwe licht juist zoveel mogelijk wilt behouden…

Dankzij de HOTFA krijg je een goed en uniek inzicht in de kwaliteit van de verschillende filters. En dus ook of jij de juiste filters in jouw tas of op het oog hebt.

Afgezien van het testen van filters kun je tijdens de Fotofair natuurlijk ook kennis maken met onze Sirui en Hoya filters. Ook bieden we bezoekers de mogelijkheid uitgebreid te “proeven” van ons ruime en zeer gevarieerde assortiment van Sirui statieven. Zo ook met onze Tokina objectieven waaronder de kersverse pareltjes: Tokina 50mm f/1.4 FF Opera, de Tokina 16-28mm f/2.8 FF Opera (beide met Canon en Nikon mount) en de FiRIN 100mm f/2.8 FE Macro (Sony E mount) en de Tokina FiRIN 20mm f/2.

Last but not least kun je tijdens Fotofair kennis maken met onze Ledgo light panelen en tubes.

Je vindt onze stand op nummer 66. Tot daar!

Featured image: copyright Mike Muizebelt