Posted on

Sirui statieven: ‘Ideale reisgenoten voor veeleisende fotografen’

Statieven zijn al eeuwen oud maar nog altijd onmisbaar binnen de fotografie. En waarom? Die vraag is simpel te beantwoorden. Het gebruik van een statief voorkomt onder andere bewegingsonscherpte. Maar voor welk statief kies je?    

Deze vraag legde wij voor aan professioneel natuur- en reisfotograaf Mike Muizebelt, ambassadeur van Sirui. Mike kiest voor de statieven van Sirui ‘omdat betrouwbaarheid, stabiliteit en gebruiksgemak honderd procent op orde zijn bij dit merk’. ‘Voor iemand die, zoals ik, veel op reis is en niet zelden in ruige omstandigheden fotografeert, is dat cruciaal’, aldus Mike. ‘Het zijn lichtgewicht statieven met uitstekende prestaties. Mijn ideale reisgenoten.’    

Veelzijdig inzetbaar

Een van de favoriete statieven van Mike is de Sirui R-2214X. Dit was ook zijn trouwe metgezel tijdens de meest recente trip van Mike door zijn geliefde Zuidelijk Afrika. Mike: ‘De R-2214X is sterk, compact, dankzij het carbon uiterst licht maar wel erg stabiel en veelzijdig inzetbaar. Zeker tijdens een trip door Zuidelijk Afrika waar je spullen maximaal op de proef worden gesteld, zijn dat soort zaken essentieel.’

Extreem lage standpunten


Dankzij zijn verwijderbare montageplaat onderscheidt dit statief zich bovendien van veel andere statieven. Door deze unieke eigenschap kan de montageplaat verwisseld worden voor de 75mm-bowl of de middenkolom. ‘Die meegeleverde middenkolom is heel eenvoudig te verwijderen’, vertelt Mike. ‘Dat is uitermate handig voor fotografen die graag werken vanaf extreem lage standpunten.’ Zo heeft de R-2214X een minimale hoogte van 11,5 centimeter. ‘Maar heb je juist behoefte aan extra lengte, kies dan voor het gebruik van de middenkolom. In dat geval kan je naar een maximale hoogte van 183cm.’ 

Draaivergrendeling

De vier pootsecties van de R-2214X zijn voorzien van een draaivergrendeling. Mike: ‘Dankzij dit handige en gebruiksvriendelijke systeem zet je het statief snel en soepel neer.’ De R-2214X heeft bovendien een ingebouwde waterpas waardoor je altijd de juiste positie eenvoudig kunt instellen. De voetjes zijn speciaal ontwikkeld voor werken op verschillende ondergronden. Indien nodig kun je de rubberen voetjes ook eenvoudig verwisselen voor stalen spikes. Mike: ‘Voor Sirui is kortom geen gebied te ruig.’

Ook ideaal voor videodoeleinden

Het maximale draagvermogen van de Sirui R-2214X is 18 kilo. Dat maakt dit statief naast professionele fotografie ook ideaal voor videodoeleinden. Zoals alle Sirui statieven wordt de R-2214X bovendien geleverd in een handige, stevige en handzame draagtas.

Meer informatie over de Sirui R-2214X vind je hier.

Related news