Posted on

Reviews: Tokina Opera 50mm f/1.4 FF

Tijdens de Photokina 2018 werd de Tokina Opera 50mm f/1.4 getoond. Eind oktober 2018 werd de verkrijgbaarheid van dit high-end standaardobjectief voor Nikon en Canon spiegelreflex-camera’s aangekondigd. Nationale en internationale fotografen zijn erg enthousiast over de Opera 50mm f/1.4, het eerste objectief in de Opera serie dat in productie ging. Onder andere vanwege zijn scherpte en prachtige bokeh.

Fotografen roemen de Tokina Opera 50mm f/1.4 onder andere vanwege zijn scherpte en prachtige bokeh

Copyright Ivo Freriks

Zo nam Ivo Freriks van Camera Stuff Review de Tokina Opera 50mm f/1.4 in december 2018 mee naar Namibië. Hij typeert ‘hem’ als een  ‘fantastisch objectief’. ‘ Fantastische beeldkwaliteit: lekker scherp en mooie bokeh’.

En: ‘Als je de beeldkwaliteit van de Tokina in drie woorden moet samenvatten, dan is het “ragscherp èn bokeh”.  Een unieke combinatie, die je alleen bij de beste en duurste objectieven tegenkomt.’

Lees hier het hele verhaal van  Ivo.

Ook andere fotografen zijn erg enthousiast over deze lichtsterke 50mm. Christophe Anagnostopoulos noemt de Tokina Opera 50mm f/1.4 zelfs ‘een van de beste objectieven die hij ooit gebruikt heeft’. Hij spreekt van ‘phenomenal image sharpness and overal image quality, packed in a modern looking premium body’.

Hier lees je het hele verhaal van Christophe.

De Tokina Opera 50mm f/1.4 doet John Riley van ePHOTOzine denken aan de Zeiss Otus 55mm f/1.4. ‘Bokeh is gorgeous, ultra smooth and providing a lovely backdrop to portraits and other selective focus subjects.’

Hier lees je zijn complete ervaring met de Opera 50mm.

Ryosuke Takahashi schrijft onder ander het volgende over deze eerste Tokina Opera: ‘A high performance lens makes the shot itself simple.’

Recent lanceerde Tokina een tweede parel in de Opera lijn, de Tokina Opera 16-28mm f/2.8 FF. Dit objectief won heel recent een TIPA award in de categorie Best DSLR wide angle zoom lens.

Related news