Posted on

Tokina Opera 16-28mm f/2.8 FF ontvangt TIPA World Award 2019

De kersverse Tokina Opera 16-28mm f/2.8 FF is in de prijzen gevallen tijdens de TIPA World Awards 2019. Met de Tokina Opera 16-28mm f/2.8 FF lanceerde Tokina heel recent het tweede objectief en de eerste zoom in de Opera-serie. Eerder bracht Tokina de Opera 50mm f/1.4 FF uit in deze speciaal voor full-frame Canon EF-en Nikon F-mount DSLR’S ontwikkelde lijn.

De Tokina Opera 16-28mm f/2.8 FF won de award in de categorie Best DSLR wide angle zoom lens.

Dit award winnende en zeer veelzijdige objectief met constante lensopening bevat een nieuw ontworpen Silent Drive-module voor snellere, soepeler en stillere AF. Het objectief is opgebouwd uit 15 elementen, waaronder 3 asferische en 3 glazen low-dispersion-elementen, in 13 groepen. Deze combinatie is verantwoordelijk voor aanzienlijk lagere chromatische en sferische aberraties.

Tokina Opera 16-28mm f/2.8FF: Best DSLR wide angle zoom lens

Een groot frontelement zorgt voor minimale vignettering en lage vervorming, terwijl het One Touch-koppelingsmechanisme het schakelen tussen AF en handmatige scherpstelling eenvoudig maakt: het enige wat de gebruiker hoeft te doen, is de scherpstelring in de richting van de camera te klikken en handmatig in te schakelen.

Over de Opera lijn

De Tokina Opera lijn vertegenwoordigt een reeks volgende generatie premium full-frame objectieven voor high-end DSLR-camera’s. De nieuwe serie past perfect bij recente hoge resolutie full-frame DSLR-camera’s die optische ontwerpen van de hoogste kwaliteit vereisen. Gebouwd op het bekroonde erfgoed van de AT-X-lijn van Tokina, biedt de nieuwe Opera serie een steeds groter wordende, premium lijn van full-frame objectieven die voldoen aan de hoge, groeiende eisen van krachtige DSLR-camera’s.

In onze moderne maatschappij wordt het woord ‘opera’ vaak gebruikt om toneelwerken aan te duiden die drama, muziek en dans combineren. In het Italiaans betekent het werk of kunstwerk. Wij kozen de naam Opera voor onze nieuwe premium full-frame DSLR-objectiefserie met het idee dat het de fotograaf helpt bij het creëren van echte “kunstwerken”.