Posted on

Makers docu Free Solo werken met MustHD-M702S

Heb jij hem gezien, de Academy Award Winner (beste documentaire) Free Solo? Tijdens het filmen van deze zenuwslopende award winnende documentaire is volop gebruik gemaakt van de MustHD-M702S 7” monitor. Dat is niet verbazingwekkend. Het produceren van kwaliteit, vereist kwalitatief goede gear.

 Wie Free Solo gezien heeft, kan het ongetwijfeld beamen: om deze documentaire uit te zitten, moet je beschikken over stalen zenuwen. De documentaire volgt de jonge bergbeklimmer Alex Honnold tijdens zijn voorbereidingen om de machtige El Capitan-rots te beklimmen. Deze steile, granieten bergwand staat in Yosemite National Park en oefent sinds mensenheugenis een grote aantrekkingskracht uit op avonturiers uit alle windstreken. Wat maakt de klimpoging van Alex dan zo bijzonder? Hij wil de wand Free Solo beklimmen, dus zonder gebruik te maken van touwen of andere hulpmiddelen.        

Tijdens het filmen van deze spectaculaire documentaire maakte de makers volop gebruik van de MustHD M702S 7″ Monitor, een professionele on-camera fieldmonitor met een 3G-SDI- en HDMI-ingang en loopthrough-ondersteuning. De combinatie van het 7 inch scherm van 1920 bij 1200 pixels, een helderheid van 450cd/m² en een contrastratio van 1100:1 staat garant voor scherp en kraakhelder beeld. De 3G-SDI- en HDMI-ingang en loopthrough ondersteunen een camerasignaal tot 1080p en 60fps.

Het produceren van kwaliteit, vereist kwalitatief goede gearDe lichtgewicht monitor heeft een eenvoudig te bedienen menu. Dankzij de geavanceerde software beschikt de gebruiker over onder meer focus assist, histogram, false color en fit marker. Focus assist is een handige functie die je helpt om gemakkelijk scherp te stellen op je onderwerp. Met histogram kun je eenvoudig de belichting beoordelen. Je kunt gebruik maken van het false color-filter om de belichting in te stellen. Fit markers zijn grafische borders die aangeven waar het frame eindigt op de diverse schermformaten, hierdoor kun je snel en gemakkelijk zien hoe jouw opnames er op verschillende schermformaten uitzien.

Meer informatie over de MustHD M702S vind je hier.