Posted on

Hersenspinsels van een fotograaf

Met enige regelmaat zal ik mijn hersenspinsels op papier zetten in de vorm van een blogpost, aangevuld met beeld. Alles wat mij interesseert en boeit en waar ik op fotografisch gebied warm voor loop, passeert de revue en komt onder de titel LIFE OF A PHOTOGRAPHER voorbij.

Life of a photographer

Een paar weken geleden kreeg ik de sleutel van mijn eerste eigen fotostudio. Daar ging een enorme zoektocht aan vooraf. Maar ik heb hem gevonden en daar ben ik trots op.

Eindelijk een plek waar ik mijn eigen vrije werk kan gaan maken

Waar vind je mijn nieuwe studio? In Almere, letterlijk om de hoek bij TSE Imaging. Deze eigen studio geeft mij de mogelijkheid om eindelijk de dingen te maken die ik al zo lang wil maken. Hier kan ik mijn geest de vrije loop laten. In de voorbije jaren heb ik natuurlijk al heel veel shoots gedaan. Op locatie. Dat impliceert iedere keer weer statieven uit- en weer inklappen, alles netjes in tassen stoppen, je hele auto vol laden, en ga zo maar door.

Is dit nu verleden tijd? Zeker niet. Ik blijf op locatie fotograferen. Maar het voelt zo lekker om nu eindelijk een plek te hebben waar ik mijn eigen vrije werk kan gaan maken en waar ik productfotografie kan gaan doen. En daarnaast zal ik in de studio natuurlijk ook opdrachten doen.

De ontdekkingstocht is inmiddels begonnen en mijn eerste testshoots zijn gemaakt. Je moet nu eenmaal weten hoe het licht exact valt.

Wil je meer weten over licht en het juiste gebruik daarvan? Dan nodig ik jullie van harte uit om naar de Professional Imaging beurs te komen, 23 tot en met 25 maart in Nijkerk. Ik ben daar drie dagen lang en bij meerdere stands te vinden. Zie ik je daar? Dan kun je in ieder geval ook kennis maken met de Sirui statieven die ik gebruik.   

Dan nu iets heel anders. Iets waar ik niet om heen kan en niet om heen wil. Ik moet dit onder de aandacht brengen.

Op zo’n moment ga je nadenken. Over je eigen leven, over je familie, je kinderen en over wat echt belangrijk is in het leven

Aanstaande zaterdag, 16 maart, wordt Lotte begraven. Lotte, een prachtig mooi, jong model. Recent kreeg ze een hartstilstand in Oostenrijk, twee weken daarna overleed ze. De kans is groot dat jullie dit de afgelopen weken voorbij hebben horen komen in het nieuws.

Ik kende Lotte vrij goed, want ik heb vaak met haar gefotografeerd waaronder een hele week in een kasteel in Frankrijk voor een Nederlands lingeriemerk. En dan bereikt je het bericht dat ze in coma ligt als gevolg van een hartstilstand…  Twee weken daarna kreeg ik het verschrikkelijke nieuws dat Lotte was overleden. Lotte was op 21 februari 20 jaar geworden.

Op zo’n moment ga je nadenken. Over je eigen leven, over je familie, je kinderen en over wat echt belangrijk is in het leven.  

Ik ben enorm blij dat ik tussendoor verschillende portretten van Lotte gemaakt heb. Portretfotografie doe ik nou eenmaal erg graag. Zelfs als ik moe ben of even geen inspiratie meer heb vind ik dat enorm leuk om te doen.

Het hoeft niet altijd wat op te leveren, want hoe leuk en bijzonder is het om iemand blij te maken met iets wat jij gemaakt hebt? Op deze manier hoop ik dat mijn herinnering aan Lotte bij haar ouders een heel mooi plaatsje krijgt.